Primar anulat

Curtea de Apel a menținut decizia primei instanțe de a nu valida rezultatul alegerilor locale din Chișinău. Motivarea deciziei poate fi citită aici. Sute de oameni s-au adunat să protesteze la Primărie. Primarul ales, Andrei Năstase, și lidera PAS, Maia Sandu, au chemat lumea să se adune la un protest de amploare duminică, la ora 2, în PMAN.

Scuze blindate

Săptămîna trecută, trei coloane cu tehnică militară auto și blindată, aparținînd Rusiei, au fost văzute pe traseul Tiraspol-Rîbnița. Potrivit delegației moldovenești în Comisia Unificată de Control, rușii au venit cu o explicație abia acum: riscul atacurilor teroriste a crescut din cauza Campionatului Mondial la Fotbal și au vrut să apere depozitul de armament de la Cobasna. Misiunea OSCE a cerut întoarcerea trupelor sub controlul mecanismului de pacificare.

Secretele Carinei

Presa rusă publică noi detalii în cazul Carinei Țurcan, moldoveanca acuzată de spionaj în favoarea României. Potrivit unei versiuni, ea a fost arestat pentru ai permite lui Igor Secin, șef la Rosneft și apropiat al lui Putin, să-și întărească controlul asupra Inter RAO. Alte surse sugerează că Țurcan ar fi vîndut informații nu doar României, ci și CIA-ului.

Eu sunt Maxim

Locuitorii din Ghidighici, dar și mai mulți internauți, cer restabilirea în funcție a preotului Maxim Melinti. O petiție online a adunat deja peste 1500 de semnături. Mitropolia i-a interzis preotului să mai țină slujbe fiindcă ar sprijini minoritățile sexuale și comportamentele netradiționale. Anterior, Melinti a fost premiat de Genderdoc-M și la gala premiilor ONU în Moldova.

Alianța dutyfree

Partidul lui Ilan Șor a anunțat că va găzdui la Orhei adunarea din octombrie a Alianței Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ACRE). Acesta este al treilea cel mai mare grup din Parlamentul European, cu 71 din 751 de eurodeputați. Anul trecut, Ilan Șor a încercat să se împrietenească cu niște parlamentari din Partidul Popular European, însă conducerea PPE și-a criticat dur atît proprii membri, cît și pe Șor, acuzîndu-l de implicare în furtul miliardului.

V-ați abonat cu succes la sic!
Bine ați revenit! V-ați logat cu succes.
V-ați logat cu succes.
Adresa aceasta a expirat
Succes! Contul Dumneavoastră a fost activat, Acum aveți acces la tot conținutul.