Primarul se amînă 2

Validarea mandatului lui Andrei Năstase a fost amînată din nou. Dacă vinerea trecută de vină au fost sesizările socialiștilor, astăzi Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a cerut recuzarea unui judecător pentru „lipsă de imparțialitate”. Primarul ales spune că numirea sa în funcție e tărăgănată intenționat, în timp ce în CMC se întîmplă „lucruri grave”. Adjunctul său de la partid, Alexandru Slusari, a promis „proteste de amploare” pentru duminica viitoare.

Versiunea lui Șor

Ilan Șor a povestit pe îndelete, la RTR Moldova, noua sa versiune privind furtul miliardului. Spunem nouă fiindcă diferă de autodenunțul său din 2015. Un rol mai important, de această dată, îl joacă Veaceslav Platon și Renato Usatîi. Șor se prezintă ca victima schemelor lui Filat și Platon. Potrivit lui, furtul miliardului a fost coordonat de serviciile secrete rusești pentru a scoate lumea în stradă și a-l aduce pe Renato Usatîi la putere.

Gazul la Ciocana

CMC a aprobat în unanimitate proiectul de construcție a gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău pe teritoriul capitalei. Consiliul a alocat un hectar de teren la Ciocana, pe unde va trece conducta. Săptămîna trecută, Ion Hadîrcă, senator român, a spus că țeava ar putea fi gata pînă la sfîrșitul anului viitor, în timp ce Pavel Filip a pus sorocul pentru 2020. Citiți mai multe despre epopeea conductei aici.

Verde pentru Transnistria

Proiectul de lege privind libera circulație a mașinilor din Transnistria în traficul internațional a fost înregistrat la Parlament. Proiectul vine să implementeze decizia protocolară negociată acum cîteva luni de Chișinău și Tiraspol. Mașinile vor fi înregistrate la subdiviziunile Agenției Servicii Publice din Tiraspol și Rîbnița. Dacă proprietarii își vor vinde ulterior mașinile unor persoane sau firme din dreapta Nistrului, se va aplica o taxă de import.

Prețul unui deputat

Comuniștii moldoveni s-au adunat în această sîmbătă la ședința plenară a Comitetului Central al PCRM. Făcînd totalurile anului, ei și-au criticat foștii colegi care au aderat la PDM și pe care i-au numit „mașinărie de vot”. Deputata Inna Șupac a spus că aceștia au fost cumpărați cu sume între 200 și 500 de mii de euro, în funcție de poziția în partid. Mai mult, ea spune că ei încă primesc plicuri lunare cu bani de la democrați.

V-ați abonat cu succes la sic!
Bine ați revenit! V-ați logat cu succes.
V-ați logat cu succes.
Adresa aceasta a expirat
Succes! Contul Dumneavoastră a fost activat, Acum aveți acces la tot conținutul.