Tăcerea benzinei

În contextul disputei privind prețurile la benzină și motorină, Mold-Street remarcă tăcerea companiilor care importă și vînd combustibili. Deși Ministerul Economiei s-a judecat cu ANRE pentru 30-35 de bani, majoritatea benzinăriilor oferă astfel de reduceri clienților fideli. Pentru firmele care consumă mai mult, reducerile pot ajunge pînă la 2 lei. Autorii investigației văd în asta o dovadă că benzinăriile au o marjă mare de profit și că este loc de o ieftinire considerabilă a combustibililor.

Dorințele diasporei

Asociația Watchdog și cîteva comunități din diasporă au prezentat astăzi 9 cerințe pe care le au moldovenii de peste hotare înainte de alegerile parlamentare. În primul rînd, ei vor mai multe secții și mai multe buletine pentru fiecare secție. De asemenea, ei vor să poată vota cu buletinul sau cu pașaportul, să poată raporta online încălcările observate și să poată dona bani partidelor din țară. Citiți restul cerințelor aici.

Duelul calomniilor

Ilan Șor a anunțat că a depus două plîngeri la poliție împotriva Maiei Sandu: una pentru că lidera PAS l-ar hărțui pe „pe criteriu etnic, convingeri și apartenență politică”, iar a doua pentru calomnie și defăimare privind rolul său în furtul miliardului. La rîndul său, Maia Sandu îl acuză și ea pe Ilan Șor de calomnie. Primarul de Orhei declarase anterior că i-a dat bani la plic lideri PAS prin intermediul lui Vlad Filat. Maia Sandu spune că dacă Ilan Șor nu-și retrage declarațiile, îl va da în judecată.

Cadou de peste Prut

Dosarul din România în care este vizat Vlad Plahotniuc a ajuns la procurorii moldoveni. Dosarul a fost deschis la București de către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism în urma plîngerii depuse de Veaceslav Platon. DIICOT a cerut însă transferarea dosarului la Chișinău. Procurorii moldoveni spun că examinează materialele și așteaptă decizia instanței de la București, însă nu oferă mai multe detalii.

Lotul olimpic

Comitetul Național Olimpic a vîndut lotul de teren unde ar fi trebuit să-și construiască un sediu nou. Potrivit unor experți imobiliari, valoarea terenului se ridica la aproape 1,5 milioane de euro, însă CNO refuză să spună cît a costat tranzacția. Fostul primar Serafim Urecheanu zice că municipiul i-a oferit Comitetului terenul gratuit pentru a-și construi sediu nou, iar CNO nu avea dreptul să-l vîndă. Șeful CNO, deputatul Nicolae Juravschi, care a migrat de la PLDM la PDM, a refuzat să vorbească cu reporterii Pro TV.

Discoteca se amînă

După o pauză de patru luni, Consiliul Municipal Chișinău s-a întrunit azi în ședință, dar nu pentru mult timp. Socialiștii au părăsit sala de ședințe, nemulțumiți că restul consilierilor au vrut să adauge 30 de subiecte suplimentare la cele 34 deja stabilite pe ordinea de zi. Fostul candidat la primărie Ion Ceban a cerut publicarea lor pe site-ul orașului și examinarea lor într-o ședință aparte. Consilierii vor încerca să se întrunească mîine din nou.

Întoarcerea gheretelor

Consiliul Concurenței i-a prescris Consiliului Municipal Chișinău să anuleze două prevederi: una care interzicea amplasarea gheretelor la mai puțin de 250 de metri de unitățile staționare de comerț și alta care punea aceeași condiție, însă cu limita de 50 de metri, pentru unitățile de comerț ambulant. Prescripțiile Consiliului Concurenței sunt obligatorii.

V-ați abonat cu succes la sic!
Bine ați revenit! V-ați logat cu succes.
V-ați logat cu succes.
Adresa aceasta a expirat
Succes! Contul Dumneavoastră a fost activat, Acum aveți acces la tot conținutul.