Marșul solidarității

Ieri, de 8 martie, în Chișinău a avut loc un marș al solidarității femeilor. Participanții au cerut drepturi și șanse egale pentru femeile din toate categoriile sociale. Lidera PAS, Maia Sandu, a participat și ea la marș, iar unele site-uri au scris manipulator că politiciana a participat la un marș al lesbienelor. De fapt, participanții la eveniment și-au exprimat solidaritatea cu toate femeile, indiferent de orientare sexuală sau apartenență etnică.

Belșug pentru deputați

TV8 a publicat un material despre cum și-au sporit unii deputați averile pe parcursul anului trecut. Unii dintre ei au cumpărat bunuri care le depăseșc considerabil veniturile, iar alții au pus în declarațiile de avere bunuri cu o valoare mult sub cea a pieței. Spre exemplu, socialistul Petru Corduneanu a reușit să pună mîna pe o Skoda Superb din 2010 cu o valoare de doar 10,000 de lei. Despre averile altor deputați citiți aici.

Miliardul peste ani

Șeful CNA Bogan Zumbreanu și directoarea Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale, Otilia Nicolai, au fost audiați acum două zile de comisia juridică a Parlamentului. Cei doi spun că nu pot oferi mai multe detalii despre recuperarea miliardului, însă afirmă că ARBI se ocupă cu „depistarea, urmărirea, indisponibilizarea și conservarea” banilor fraudați. Totuși, acești bani nu vor putea fi recuperați decît după niște sentințe judecătorești definitive, iar Zumbreanu crede că sentințele vor intra în vigoare abia peste cîțiva ani.

Ironia lui Tănase

Ministrul Justiției Alexandru Tănase și-a dat cu părerea despre mutarea lui Mihail Poalelungi de la Curtea Supremă de Justiție la Curtea Constituțională. Tănase speră că Poalelungi nu va transfera la CC o serie de practici proaste de la CSJ precum anularea ședințelor publice sau hotărîri ilegale care să fie condamnate la CEDO. Pe de altă parte, Alexandru Tănase a fost el însuși președinte al CC, iar mandatul său a fost destul de controversat. Chiar și după plecarea sa, CC a fost adesea criticată de opoziție și de societatea civilă pentru interpretări și decizii partinice în favoarea guvernării.

Krasnoselski și românii

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, zice că în Transnistria nu există românofobie și că el are o atitudine bună față de români. Mai mult, el spune că moldovenii din partea dreaptă a Nistrului care se identifică drept români nu trebuie criticați fiindcă „asta e alegerea lor”. Totuși, Kranoselski insistă pe diferența dintre moldoveni și români, spunînd că în Transnistria s-a păstrat adevărata cultură moldovenească.

V-ați abonat cu succes la sic!
Bine ați revenit! V-ați logat cu succes.
V-ați logat cu succes.
Adresa aceasta a expirat
Succes! Contul Dumneavoastră a fost activat, Acum aveți acces la tot conținutul.