Președinte repetent

Președintele Igor Dodon a refuzat repetat să-i numească în funcții pe noii miniștri propuși de PDM, iar democrații au sesizat Curtea Constituțională. Un caz asemănător a fost în cazul lui Eugen Sturza, pe care Dodon a refuzat să-l numească în funție. Atunci CC a decis că președintele se află în imposibilitate temporară de a-și exercita funcția, iar speakerul Andrian Candu a devenit pentru 15 minute președinte interimar și l-a pus în funcție pe Sturza.

CNA izolat

Centrul Național Anticorupție ar putea să-și piardă izolatorul, dacă un proiect de lege al guvernului va trece în Parlament. Guvernul spune că măsura e menită să îmbunătățească climatul investițional, însă CNA afirmă că măsura va submina lupta împotriva corupției, dar și va cauza costuri adăugătoare.

Vrajbă între vlahi

Bașkanul Găgăuziei Irina Vlah a declarat că găgăuzii îl urăsc pe Traian Băsescu din cauza declarațiilor sale unioniste. Mai mult decît atît, Vlah a spus că nu-i va putea asigura securitatea fostului președinte român dacă acesta va decide să viziteze regiunea autonomă. Traian Băsescu vrea să se implice în politica moldovenească însă, la moment, se afla în litigiu cu președintele Dodon, care i-a retras cetățenia.

Șomeri cu influență

Un bărbat și o femeie din Chișinău, ambii fără ocupație permanentă, au fost reținuți de CNA într-un dosar de trafic de influență. Aceștia ar fi cerut o mită de 380,000 de euro pentru a corupe mai mulți funcționari publici cu ajutorul cărora să faciliteze privatizarea unor terenuri publice. Procuratura Anticorupție gestionează cazul și continuă investigația pentru a afla și cine sunt funcționarii la care ar fi urmat să ajungă banii.

Fiare vechi

Ministerul Economiei propune închiderea a 14 stații feroviare care aduc anual pierderi totale de milioane de lei. Ele vor fi transformate în puncte de oprire a trenurilor de pasageri. Orarul acestora nu va suferi modificări. Lista stațiilor vizate poate fi găsită aici.

V-ați abonat cu succes la sic!
Bine ați revenit! V-ați logat cu succes.
V-ați logat cu succes.
Adresa aceasta a expirat
Succes! Contul Dumneavoastră a fost activat, Acum aveți acces la tot conținutul.