Băieții din arenă

Un bărbat de 30 de ani a murit după ce fusese snopit în fața unui club de noapte de un grup de sportivi, între care și luptătorul de arte marțiale Aurel Ignat. Potrivit martorilor oculari, Ignat bruscase o tînără, iar Sergiu se afla în compania unui prieten care îi luase apărarea domnișoarei. Un alt sportiv reținut în acest caz este Mihai Pîrgaru. Soția tînărului mort sugerează că se încearcă mușamalizarea cazului prin validarea poveștii că sportivii se aflau în legitimă apărare.

Capitaliști din toate țările

IPN publică un articol în care se analizează declarațiile președintelui Igor Dodon la Forumul Economic Internațional din Petersburg (24-26 mai). Anul ăsta, el invită afaceriștii ruși să investească în țara noastră și prezintă drept avantaj faptul că Moldova are semnate acorduri de liber schimb și cu CSI, și cu UE. Nu ăsta era mesajul său și anul trecut, cînd președintele prezenta DCFTA ca pe un acord înrobitor, piața moldovenească fiind chipurile invadată de produse europene.

„Domnia sa a avut curajul să admonesteze Occidentul la forumul din 2017 pentru sancționarea Rusiei, cauzate de anexarea Crimeii și subminarea securității regionale, dar iată pentru sancțiunile absolut nefondate ale Rusiei împotriva propriei țări, curaj nu are. Acesta este tributul pentru glorificarea tezelor de la Munchen ale Președintelui Vladimir Putin”, scriu experții IPN.

Articolul integral poate fi citit aici.

Laudă-mă gură

Între timp, Vladimir Plahotniuc a călătorit la Londra pentru a participa la un eveniment organizat de un think-tank britanic. Acolo, coordonatorul guvernării le-a informat „obiectiv” pe gazde despre evoluțiile din țara noastră. Nu și despre involuții. Or asta, potrivit experților IPN, constituie propagandă. „Lucrurile bune sunt etalate cu sârguință la Publika TV, precum și la alte canale afiliate Partidului Democrat de guvernământ, iar cele neplăcute, dar foarte bine documentate, sunt trecute cu vederea. Iar ele sunt grave: ...”.

Citiți aici mai multe despre „Ce a spus și ce nu a spus Vladimir Plahotniuc la Londra”.

Curent estival

ANRE anunță că electricitatea se va ieftini din iulie cu 10-13 la sută, în funcție de regiune și furnizor. Practic, asta înseamnă minus 17-25 bani per kW/h.

Prima casă mai încăpătoare

Un grup de deputați pediști au propus modificări la programul Prima Casă în vederea extinderii categoriilor de beneficiari. Pe lîngă cei ce n-au mai deținut niciodată o locuință, de credit ipotecar în cadrul programului vor putea beneficia și cei care au moștenit/primit prin donație o casă la sat (cu excepția suburbiilor capitalei), dar și familiile care se înghesuie în mai puțin de 6m2 de căciulă.

Radu în turul doi

Radu Albot a depășit în premieră o etapă la turneul de Mare Șlem de la Roland Garros, accedînd în turul doi al acestuia. După ce pierduse primele două seturi în fața francezului Gregoire Barrere, tenismenul moldovean a revenit senzațional în următoarele trei. Albot și-a asigurat astfel un premiu de circa 80 mii de euro. În runda următoare, el va juca cu bosniacul Damir Dzumhur, locul 30 ATP.

V-ați abonat cu succes la sic!
Bine ați revenit! V-ați logat cu succes.
V-ați logat cu succes.
Adresa aceasta a expirat
Succes! Contul Dumneavoastră a fost activat, Acum aveți acces la tot conținutul.