Colindătorul roș

Aflat încă la Moscova, președintele Igor Dodon scrie că i-a urat lui Vladimir Putin succes la alegerile prezidențiale de la anul. Totodată, Dodon spune că s-a întîlnit și cu șeful Gazprom, Alexei Miller, căruia i-a cerut o reducere de 10-15% la gaz.

Bălți de gunoaie

Bălțiul se îneacă în gunoaie. Compania care evacua deșeurile nu o mai face pe de 15 decembrie, spunînd că se retrage din oraș din cauza presiunilor primăriei. Cofondatorul firmei, Dumitru Rusnac, s-a oferit să vîndă primăriei autospecialele pentru evacuarea gunoiului. Conflictul dintre compania de salubrizare și primărie a apărut după ce Renato Usatîi a cîștigat alegerile la Bălți.

Moldovenii zburători

Tot mai mulți moldoveni aleg să zboare cu avionul. Potrivit datelor BNS, companiile aeriene au transportat 1,5 milioane de pasageri în primele 11 luni ale anului, cu 47,7% mai mult decît în aceeași perioadă a anului trecut. De cealaltă parte, cel mai mult a scăzut numărul celor care au călătorit cu trenul - cu 21,1%.

Aripi pentru Transnistria

Presa de la Tiraspol scrie că, de la anul, spațiul aerian al Moldovei ar putea fi deschis pentru Transnistria, după reprezentanții PDM s-au arătat deschiși față de această posibilitate. Conducerea regiunii separatiste spune că, din punct de vedere tehnic, aeroportul din Tiraspol e gata să primească avioane. Vitalii Ignatiev, așa-zisul ministru de externe al regiunii, spune că rezolvarea problemelor de ordin economi-umanitar e una din prioritățile unui protocol semnat la Chișinău, iar aviația civilă se încadrează la acest capitol.

V-ați abonat cu succes la sic!
Bine ați revenit! V-ați logat cu succes.
V-ați logat cu succes.
Adresa aceasta a expirat
Succes! Contul Dumneavoastră a fost activat, Acum aveți acces la tot conținutul.