Pur și simplu inadmisibilă

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea avocaților lui Dorin Chirtoacă, conform cărora suspendarea sa din funcție ar fi fost realizată în baza unui articol neconstituțional. Astfel, edilul va rămîne suspendat pînă la soluționarea dosarelor penale în care e implicat. Totodată, Curtea de Apel a decis prelungirea mandatului de arest la domiciliu pentru primar.

Sanitarii orașului

Primarul interimar Nistor Grozavu a propus re-activarea comisiilor de control al ordinii sanitare din oraș. Aceste comisii ar urma să patruleze străzile și cartierele din Chișinău pentru a depista companiile și persoanele care „încalcă ordinea sanitară”. Comisiile nu au mai activat de 3 ani.

Vor republica prezidențială

PSRM a organizat ieri proteste anti-guvernamentale în Cahul, Bălți și Anenii Noi. Socialiștii au anunțat cu această ocazie că vor începe colectarea semnăturilor pentru transformarea Moldovei din republică parlamentară în republică prezidențială, în care președintele să fie și șeful executivului.

Verde la roșu

La o serie de intersecții cu drum din stînga din Chișinău vor fi instalate indicatoare cu săgeți verzi, care le vor permite șoferilor să meargă înainte indiferent de culoarea semaforului. Lista intersecțiilor poate fi găsită aici.

Demisia de onoare

Consilierul municipal Oleg Onișcenco, ales pe listele PSRM, și-a înaintat demisia. Onișcenco a fost reținut în mai pentru corupere pasivă, trafic de influență și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Compensații în Găgăuzia

Autoritățile din Găgăuzia au decis să ofere 500.000 de lei pentru a compensa daunele suferite de fermierii din regiune după ninsorile din aprilie. Atunci, aproximativ 1.300 de hectare de teren agricol au fost afectate. În total, 61 de întreprinderi vor primi compensații.

Libertate, frate

RISE Moldova a publicat o investigație amplă despre beneficiarii actuali și potențiali ai legii amnistiei, votată mai devreme, cu ocazia a 25 de ani de independență. Printre cei care au fost deja amnistiați se numără judecători și procurori corupți, violatori, șoferi care au ucis pietoni, falsificatori de bani și alții. Printre cei care ar putea încă să beneficieze de pe urma amnistiei se numără primarul de Orhei, Ilan Șor, care a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare în dosarul miliardului furat.

V-ați abonat cu succes la sic!
Bine ați revenit! V-ați logat cu succes.
V-ați logat cu succes.
Adresa aceasta a expirat
Succes! Contul Dumneavoastră a fost activat, Acum aveți acces la tot conținutul.