Toate drumurile duc spre PD

Mold-Street scrie că, în Strășeni, drumurile care vor fi reparate în cadrul grandiosului proiect anunțat de Vlad Plahotniuc au fost selectate de Consiliul Raional fără a consulta Primăria și Consiliul Municipal. Deși șeful PDM promisese că la repararea drumurilor nu se va ține cont de culoarea politică a autorităților locale, o bună parte din drumurile selectate în Strășeni trec pe lîngă proprietăți ale unor șefi pediști. Președintele raionului, Mihai Popa, le-a spus jurnaliștilor că are atîtea proprietăți, încît orice drum o să ducă spre una din ele.

Gaz netransparent

Adunarea generală anuală a Moldovagaz de azi a fost una secretă. Compania a anunțat că și-a schimbat componența Consiliului de Observatori și a celui de Cenzori, însă fără a da nume. Moldovagaz nu spune nici dacă s-a discutat sau nu alegerea unui nou director. Precedentul, Vasile Botnari, a fost mutat de democrați la șefia SIS acum trei săptămîni. În schimb, compania anunță un profit de 1,9 miliarde de lei, cu 1,66 mai mult decît anul trecut. Acționarul majoritar al Moldovagaz este Gazprom-ul rusesc.

Vînătoarea de dezbateri

Ion Ceban continuă să-l acuze pe Andrei Năstase că nu vrea să participe la dezbateri electorale și a venit astăzi la o conferință de presă a lui Năstase. Candidatul PPDA-PAS spune că va participa doar la dezbateri televizate săptămîna viitoare. Cei doi erau cît pe ce să se întîlnească ieri la Pro TV, însă Ceban avea „agenda încărcată” dimineața, iar Năstase urma să plece într-o „deplasare după-amiază”.

Soarele lui Gaburici

Ministrul economiei a participat azi la deschiderea unui parc solar de 1 MW, pe un teren al unui Institut de la AȘM. Ideea fusese lansată de Chiril Gaburici încă pe cînd era premier. Proiectul a fost implementat de compania italiană Flyren. Întîmplător sau nu, administratoarea filialei moldovenești a Flyren este Irina Sîpunova, care mai conduce și cîteva companii fondate de Chiril Gaburici.

Preludiu pentru mixt

Promo-Lex a suprapus rezultatele primului tur al alegerilor locale pe harta celor 11 circumscripții din municipiu. Astfel, dacă Ion Ceban, Andrei Năstase și Silvia Radu ar fi concurat în circumscripții, socialistul ar fi cîștigat în 9, candidatul PPDA-PAS în 2, iar Silvia Radu în niciuna. Spre deosebire de locale, la parlamentare nu va fi turul II. Pentru a afla mai multe despre cum funcționează și pe cine avantajează sistemul mixt, vă invităm să revedeți clipurile noastre Ce-i aia geerymandering? și Pe placul cui au fost croite circumscripțiile?.

V-ați abonat cu succes la sic!
Bine ați revenit! V-ați logat cu succes.
V-ați logat cu succes.
Adresa aceasta a expirat
Succes! Contul Dumneavoastră a fost activat, Acum aveți acces la tot conținutul.