Moțiunea zero

Deși au înaintat o moțiune împotriva ministrului economiei, deputații socialiști s-au supărat și au plecat din sală înainte de vot. Astfel, moțiunea a acumulat zero voturi. Venit la raport, ministrul Chiril Gaburici s-a lăudat cu experiența și cunoștințele sale și a descris drept mizerii întrebările liberalilor despre diploma sa falsă.

NuMixt 2.0

Grupul de inițiativă pentru organizarea referendumului împotriva sistemului mixt a depus actele pentru înregistrare la CEC. Comisia trebuie să dea un răspuns în 15 zile. CEC a respins deja o dată cererea de înregistrare a grupului, invocînd mai mult abateri procedurale, însă activiștii au convocat o nouă adunare de constituire.

Vălul justiției

La trei luni de la intrarea în vigoare, regulamentul privind publicarea hotărîrilor judecătorești încă nu este respectat peste tot. În unele cazuri, sunt anonimizate numele părților implicate, sumele de bani sau datele calendaristice. Consiliul Suprem al Magistraturii a trimis azi instanțelor judecătorești o cerere ca prevederile regulamentului să fie respectate.

Deputată amenințată

Deputata PLDM Maria Ciobanu spune că a fost amenințată telefonic de un bărbat necunoscut. Acesta i-ar fi zis că, dacă va mai vorbi în Parlament, „va fi pentru ultima oară”. Parlamentara a depus o plîngere la Procuratură.

Procuratură caritabilă

Procurorul general Eduard Harunjen a declarat că dosarul privind escrocheriile prin intermediul acțiunilor de caritate va putea fi finalizat doar după rezultatele comisiei rogatorii din Turcia. Potrivit lui Harunjen, cei din administrația caritate.md nu pot fi audiați ca martori fiindcă asupra lor plutesc suspiciuni, dar nu sunt nici suficiente dovezi pentru a-i audia ca bănuiți sau învinuiți.

V-ați abonat cu succes la sic!
Bine ați revenit! V-ați logat cu succes.
V-ați logat cu succes.
Adresa aceasta a expirat
Succes! Contul Dumneavoastră a fost activat, Acum aveți acces la tot conținutul.