Interzicătorul

Socialistul Ion Ceban spune că va interzice manifestațiile unioniste dacă va ajunge primar de Chișinău. La fel și evenimentele în susținerea comunității LBGT. În primul caz, candidatul invocă art. 41 din Constituție, care interzice partidele ce militează împotriva suveranității și independenței R. Moldova. În al doilea caz, Ceban invocă „bunul simț și moral[a]”. Totuși, Legea privind întrunirile spune că autoritățile publice nu pot pune în discuție oportunitatea unei întruniri, iar în caz că le consideră ilegale, autoritățile trebuie să se adreseze mai întîi în instanță.

Tergiverșor la Cahul

Ilan Șor s-a prezentat astăzi la Curtea de Apel Cahul, compărînd pe banca acuzaților în dosarul miliardului. Faza de apel a cazului său este tărăgănată încă din iunie 2017, din motive care au inclus multiple neprezentări pe motive de boală, dar și dificultăți de traducere. Următoarea ședință în dosarul Șor va fi tocmai peste 2 luni jumătate și se va desfășura cu ușile închise.

Patria de vînzare

Clădirea cinematografului Patria-Loteanu a fost scoasă la vînzare, după ce pe mai multe saituri imobliare au apărut anunțuri în acest sens. Prețul cerut e de 4 mln euro. Clădirea, dar și rețeaua de cinematografe, aparține lui Victor Șelin, președintele Partidului Social Democrat. Șelin își vinde și „Sănătatea” de pe Vieru, cu 1,22 mln euro. În 2017, partidul său a raportat o diferență de -267 de mii de lei dintre venituri și cheltuieli.

TV pe pauză

Postul unionist 10TV anunță că își suspendă începînd cu ziua de mîine activitatea pe o perioadă nedeterminată de timp. Motivele sunt financiare. Postul de televiziune a fost lansat în septembrie 2016 în parteneriat cu Ziarul TIMPUL și Acțiunea 2012.

Baza de date a corupției

CPR lansează o platformă prin care își propune să facă corupția mai pe înțelesul cetățenilor, la început adunînd împreună cu utilizatorii cazurile cunoscute din presă și net, iar mai apoi și cele cu care se confruntă aceștia zi de zi. Scopul este de a folosi cazurile și practicile ca probe pentru a promova politici anti-corupție veritabile, dar și a stimula cetățenii să se opună practicilor corupte și să le raporteze.

V-ați abonat cu succes la sic!
Bine ați revenit! V-ați logat cu succes.
V-ați logat cu succes.
Adresa aceasta a expirat
Succes! Contul Dumneavoastră a fost activat, Acum aveți acces la tot conținutul.