Demisii înalte

Șeful SIS Vitalie Pîrlog și-a dat azi demisia după doar două luni de la numirea în funcție. Pîrlog spune că dorește să-și continue activitatea la Interpol, unde lucrase înainte de SIS. Tot astăzi, Petru Ursache a demisionat din funcția de judecător și vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție. Ursache a fost unul din judecătorii care i-au achitat pe Gheorghe Papuc și Vladimir Botnari în dosarul 7 aprilie.

Cenzura separatistă

Europa Liberă a publicat un interviu cu Ludmila Kovali, redactor-șef la ziarul Profsoiuznîie Novosti, din Transnistria, care a fost închis săptămîna trecută. Kovali deplînge situația presei de peste Nistru și spune că ziarul ei a fost închis pentru că prezenta informații alternative și a descris asta drept o „epurare a spațiului informațional” din Transnistria.

Podul de afaceriști

Ziarul de Gardă scrie că Mihail Caraseni, care ar fi vicepreședinte al grupului Trans-Oil, este unul din consilierii președintelui Igor Dodon. Trans-Oil e deținut de afaceristul Vaja Jhasi, care l-a însoțit pe premierul Pavel Filip în EAU, iar Filip a recunoscut că Jhasi îl consiliază pe subiectele legate de țările din Golf. Jhasi este și membru al Asociației Oamenilor de Afaceri, fondată și condusă de Vlad Plahotniuc.

Răspuns caritabil

Reprezentanții caritate.md au susținut astăzi o conferință de presă unde au negat din nou concluziile investigației publicate ieri de RISE Moldova. De această dată, ei au admis că e aplicat un comision de 5%, care însă ar fi doar o medie a comisioanelor încasate de serviciile prin care sunt acumulate donații. Totodată, ei neagă că ar fi încercat s-o intimideze pe jurnalista RISE. Svetlana Sainsus, cofondatoarea platformei de donații, spune că declarațiile sale au fost prezentate selectiv și că nu se va mai ocupa cu acțiuni de caritate. Mai mult, ea vrea să dea în judecată RISE Moldova pentru defăimare.

Noi arestări la Primărie

După perchezițiile și arestările de săptămîna trecută, CNA a descins din nou la Primărie. Astăzi au fost escortați pentru audieri doi funcționari municipali și trei șefi de companii din Chișinău. Aceștia sunt acuzați că ar fi oferit mite între 200 și 2000 de euro pentru a legaliza construcții neautorizate.

V-ați abonat cu succes la sic!
Bine ați revenit! V-ați logat cu succes.
V-ați logat cu succes.
Adresa aceasta a expirat
Succes! Contul Dumneavoastră a fost activat, Acum aveți acces la tot conținutul.