Candidați negociați

Partidul Democrat, care a anunțat că nu va avea propriul candidat la alegerile locale din Chișinău, a trimis scrisori către PL, PAS, PPDA și PPEM, invitînd partidele de dreapta la negocieri pentru a numi un candidat comun. PL și PPDA au anunțat deja că vă vor avea proprii candidați - Valeriu Munteanu și Andrei Năstase. Ultimul a declarat în mod repetat că nu va negocia cu democrații. Tot azi, Mișcarea Antimafie i-a cerut liderei PAS, Maia Sandu, să candideze. Cei de la PLDM spun că au pe cine înainta la Primărie, însă sunt gata să sprijine un candidat comun al dreptei.

Gaz mai ieftin

ANRE a aprobat noile tarife pentru gaz, care se va ieftini cu 20,3%. Mai mulți experți din societatea civilă și-au exprimat nemulțumirea față de lipsa de transparență și comunicare din partea ANRE. Potrivit lor, tariful ar trebui să scadă cu peste 30%, iar ANRE refuză să le răspundă la întrebări. Mai mult, fiindcă tariful nu a fost actualizat în ultimii doi ani, consumatorii ar fi plătit cu 1,5 miliarde de lei mai mult decît costul real.

Caritate democrată

Ziarul de Gardă a scris despre donațiile făcute de deputatul democrat Oleg Sîrbu. În mai multe poze, Sîrbu distribuie cutii care au fost trimise, de fapt, de fundația olandeză Edukans către fundația de caritate creștină „Micul samaritean” din Moldova. Nu e clar cum au ajuns cutiile Edukans la Sîrbu, care le-a „donat” apoi prin grădinițe din numele său și al partidului. Deputatul a șters mai apoi pozele cu pricina de pe FB. Oleg Sîrbu e un deputat milionar care a cîștigat numeroase contracte cu statul și conduce filiala din Edineț a PDM.

Perpetuum moțiune

Moțiunea PSRM și PCRM împotriva lui Iurie Leancă, vicepremier pentru integrare europeană, a fost respinsă astăzi în Parlament. Anterior, socialiștii au mai avut o moțiune respinsă împotriva ministrului economiei Chiril Gaburici. Totuși, deputații PSRM nu se lasă descurajați și au înaintat o nouă moțiune, de data asta împotriva Svetlanei Cebotari, ministru al sănătății, muncii și protecției sociale. Socialiștii spun că Cebotari vrea să închidă mai multe spitale.

Autobuze noi

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat cumpărarea a 50 de autobuze noi în acest an. Ele vor fi plătite în rate timp de 6 ani, prima tranșă planificată fiind de 30 de milioane de lei. Autoritățile vor decide de unde vor cumpăra autobuzele în urma unei licitații. Consilierii au căzut de acord să nu plaseze vehiculele noi pe rutele concesionate unor agenți privați. Recent, directorul Parcului Urban de Autobuze, Iacob Capcelea, și-a dat demisia la cerința primăriței interimare Silvia Radu.

V-ați abonat cu succes la sic!
Bine ați revenit! V-ați logat cu succes.
V-ați logat cu succes.
Adresa aceasta a expirat
Succes! Contul Dumneavoastră a fost activat, Acum aveți acces la tot conținutul.