Secretar de neclintit

Secretarul de stat de la Ministerul Sănătății Boris Gîlcă a spus că ministerul și guvernul nu vor „acționa în baza de petiții”. Așa a răspuns Gîlcă la adresarea către autorități a 98 de mame care povestesc nedreptățile și înjosirile la care au fost supuse în spitalele moldovenești. Săptămîna trecută, la o conferință de presă despre cazul tinerei nevoite să avorteze în veceul de la Centrul Mamei și Copilului, tot Gîlcă a fost cel care i-a recomandat unei jurnaliste să se facă procuroare din cauza întrebărilor pe care le-a pus.

Guvernarea Edelweiss

La un concert organizat de Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” la Nisporeni, mai mulți demnitari au venit să-i cînte laude liderului PDM. Printre aceștia se numără premierul Pavel Filip, președintele Parlamentului Andrian Candu, ministra educației, culturii și cercetării Monica Babuc și alții. Cu toții i-au mulțumit în repetate rînduri lui Vlad Plahotniuc pentru diverse lucruri - de la organizarea concertului pînă la „energia sa pozitivă”. Însuși Plahotniuc a lipsit de la eveniment.

Foamea Noastră

Consilierii municipali ai Partidului Nostru în Bălți au anunțat că intră în greva foamei pînă vineri. Ei spun că astfel protestează împotriva presiunilor la care sunt supuși de către guvernarea PDM, inclusiv prin dosare penale, și împotriva tentativei democraților de a prelua puterea în Bălți de la Partidul Nostru și Renato Usatîi.

Divorț cu scandal

Fiodor Ghelici, fostul șef al Comisiei pentru controlul public din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă președintele Igor Dodon, spune că-și va da fostul șef în judecată pentru defăimare. Dodon l-a acuzat public pe Ghelici că i-ar fi folosit semnătura pentru a cere bani de la ambasade. La rîndul său, Ghelici declară că are dovezi despre mai multe cazuri de corupție cu implicarea membrilor PSRM. Înainte de a lucra cu Igor Dodon, Ghelici îi amenința cu judecata pe cei care atentează la onoarea și demnitatea președintelui.

Deadline pentru propagandă

CCA a decis că radiodifuzorii trebuie să-și modifice grila de transmisie pînă pe 12 februarie, pentru a se conforma noilor prevederi ale Codului Audiovizualului. Acestea interzic difuzarea programelor de știri, analitice, cu caracter politic sau militar din alte state decît SUA, UE, Canada sau semnatarii Convenției Europene cu privire la televiziunea transfrontalieră. Proiectul a fost promovat drept „legea împotriva propagandei ruse”.

Azil pentru funcționari

Primarul comunei Tătărăuca Veche, Liviu Raischi, spune că va cere azil politic în străinătate. Raischi a cîștigat alegerile din partea PL, dar a trecut ulterior la PDM, iar acum dă vina tot pe democrați. El spune că împotriva sa a fost intentat un dosar penal, iar online e distribuit un filmuleț defăimător despre dînsul. Azil politic a mai cerut și fostul viceprimar de Orhei, Igor Grigoriev, care se află acum în Spania.

V-ați abonat cu succes la sic!
Bine ați revenit! V-ați logat cu succes.
V-ați logat cu succes.
Adresa aceasta a expirat
Succes! Contul Dumneavoastră a fost activat, Acum aveți acces la tot conținutul.