Propagandă selectivă

Astăzi au intrat în vigoare modificările la Codul Audiovizualului care interzic știrile și emisiunile analitice din Rusia. Un editorial Newsmaker subliniază faptul că este interzisă propaganda rusă, însă cea internă e permisă. Trusturile media ale PDM și PSRM pot continua în mod nestingherit să facă propagandă pentru aceste partide.

La sud de justiție

Curtea Supremă de Justiție a decis că dosarul lui Ilan Șor va fi examinat de Curtea de Apel Cahul. Motivul ar fi că avocatul lui Ilan Șor este soțul șefei Secretariatului Curții de Apel Chișinău. Anterior, două complete de judecată au refuzat să examineze dosarul lui Șor, care ajunsese la Curtea de Apel după șase luni cît a fost „tradusă” sentința inițială. Deși e unul din principalii suspecți în dosarul miliardului, primarul de Orhei se află în libertate.

Centenar interimar

Primărița interimară Silvia Radu sărbătorește azi 100 de zile de cînd „a preluat Primăria”, unde spune că a adus ordine, disciplină și transparență. Alt motiv de bucurie pentru Silvia Radu e refuzul Procuraturii de a începe o cauză penală pe numele ei, așa cum au cerut liberalii. Ei o acuză că a preluat în mod ilegal puterea și că e o unealtă a lui Vlad Plahotniuc. În schimb, consilierii municipali socialiști sprijină reformele promovate de primărița interimară, iar președintele Igor Dodon a descris-o recent drept un bun manager.

Reparații suspendate

După un conflict cu șeful direcției sănătate Mihai Moldovanu, Silvia Radu a anunțat că a oprit procesul de achiziții și licitații pînă direcția va fi absorbită de direcția asistență socială. Liberalii spun că asta va întîrzia lucrările de reparații în spitalele din oraș. Moldovanu a promis însă că asta nu va afecta asigurarea cu medicamente a spitalelor.

V-ați abonat cu succes la sic!
Bine ați revenit! V-ați logat cu succes.
V-ați logat cu succes.
Adresa aceasta a expirat
Succes! Contul Dumneavoastră a fost activat, Acum aveți acces la tot conținutul.