Referendum blocat

CEC a respins cererea de înregistrare a grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului de anulare a sistemului electoral mixt. Șefa CEC, Alina Russu, spune că a depistat mai multe abateri și date contradictorii privind întocmirea proceselor-verbale. De cealaltă parte, Ștefan Gligor, liderul grupului de inițiativă, a spus că hotărîrea CEC e o decizie motivată politic.

Bani pentru partide

Partidele politice din Moldova vor primi aproximativ 40 de milioane de lei de la stat în 2018. Partidele vor primi 1,11 lei pentru fiecare vot primit la ultimele alegeri parlamentare și 47 de bani pentru fiecare vot primit la alegerile locale.

Mamele cer dreptate

Un grup de 98 de mame au semnat o declarație adresată premierului, în care îi cer acestuia și altor autorități competente să verifice sistemul medical din țară. Fiecare semnatară a atașat și cîte o istorie despre cazurile în care au fost înjosite, abuzate sau neglijate de lucrătorii medicale. Acest pas vine în urma scandalului de la Institutul Mamei și Copilului, unde o tînără a trebuit să avorteze singură în veceu. Ulterior, mai multi angajați au fost concediați, iar poliția a început o anchetă.

Șefa caută șefi

Primăria a anunțat concurs pentru șefia a cîteva direcții municipale: finanţe; transport public şi căi de comunicaţie; comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii; educaţie, tineret şi sport; protecţia drepturilor copilului; locativ-comunale şi amenajare; și direcția autorizare şi disciplină în construcţii. Condițiile de desfășurare a concursului vor fi anunțate mai tîrziu.

V-ați abonat cu succes la sic!
Bine ați revenit! V-ați logat cu succes.
V-ați logat cu succes.
Adresa aceasta a expirat
Succes! Contul Dumneavoastră a fost activat, Acum aveți acces la tot conținutul.