13 polițiști

Procuratura a anunțat că va da în judecată încă 13 polițiști responsabili de tratamentul inuman la care a fost supus Andrei Braguța, tînărul care a murit în închisoare. Anterior, alți trei polițiști și patru deținuți au fost dați în judecată. Procurorii spun că după ce a fost bătut de colegii de celulă, Braguța a fost pus o săptămînă singur într-o celulă sub standardele necesare. Anume detenția în aceste condiții ar fi cauzat pneumonia care l-a și ucis.

Neglijarea mamei și copilului

Un alt caz care a indignat opinia publică—avortul din veceul Institutului Mamei și Copilului—nu a rămas fără consecințe. Autoritățile au anunțat că sora principală, șeful secție ginocologie și asistenta medicală de gardă în acea seară vor fi concediate, iar alți angajați vor primi „mustrări aspre”. Ancheta a confirmat faptul că tînara care se internase pentru avort medicamentos nu a fost informată suficient de către doctori, nu a primit consiliere psihologică și a fost obligată să-și cumpere singură medicamentele.

Pruna discordiei

2017 a fost primul an în care Moldova a depășit cotele de export în UE la prune. Totodată, au crescut și exporturile de alte fructe precum strugurii sau merele. Pe de altă parte, televiziunea rusă a publicat un reportaj în care chipurile arată cum produsele moldovenești nu sunt dorite în UE, iar moldovenii tînjesc după piața rusă. Aici, la sic!, am demonstrat deja falsitatea unor declarații asemănătoare făcute anterior de președintele Dodon.

Transportul falimentar

Mold-street arată cum orașul cheltuie sute de milioane de lei în fiecare an pentru a subvenționa transportul public falimentar - RTEC și Parcul Urban de Autobuze. Prețul unui bilet de troleibuz acoperă doar jumătate din costul unei călătorii, iar un bilet de autobuz doar 25%. Fără a crește tarifele și a îmbunătăți administrația acestor două instituții, pierderile municipalității vor fi tot mai mari.

Escrocherii la ANSA

Trei persoane au fost arestate după niște percheziții la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentară într-un dosar de escrocherie, depășirea atribuțiilor de serviciu și falsificare de acte. Procurorii spun că un șef de direcție de la ANSA, împreună cu directorul Centrului Republican de Diagnostică Veterinară și reprezentanți ai unor firme au trucat o licitație publică pentru a sustrage peste 1,5 milioane de lei de la ANSA.

V-ați abonat cu succes la sic!
Bine ați revenit! V-ați logat cu succes.
V-ați logat cu succes.
Adresa aceasta a expirat
Succes! Contul Dumneavoastră a fost activat, Acum aveți acces la tot conținutul.