Selecția propagandistică

Deputații au votat azi modificarea Codului Audiovizualului, prin care se interzice difuzarea emisiunilor informativ-analitice ale televiziunilor rusești. Va fi permisă transmisia acestui tip de programelor TV și radio doar din UE, SUA, Canada și statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. Legea a fost votată de deputații PDM, PL, PPEM și PLDM.

Unii deputați s-au arătat nemulțumiți că legea nu abordează și problema propagandei interne. Comuniștii și socialiștii au acuzat majoritatea parlamentară că încalcă libertatea de exprimare și normele democratice. Președintele Igor Dodon a spus că nu va promulga legea.

Negociatorul Șef

Primărița interimară Silvia Radu a fost împuternicită să negocieze contractul de împrumut de la BERD/BEI pentru proiectul de eficiență energetică și izolarea termică a instituțiilor publice și a blocurilor locative din Chișinău. Proiectul are un buget de 25 de milioane de euro, dintre care 5 vor fi acordate sub formă de grant.

Tichetul cîștigător

După adoptarea legii tichetelor de masă, compania internațională Up (fostul group Chèque Déjeuner) a anunțat că va emite tichete de masă în Moldova începînd din 2018. Tichetele de masă vor fi scutite de taxe și vor putea fi folosite în magazinele și localurile partnere.

Vizită de milioane

Vlad Plahotniuc și alți demnitari moldoveni din PDM și PPEM s-au întîlnit azi la Washington cu mai mulți congresmani americani. Ei s-au strîns de mînă, au făcut poze și au vorbit despre reforme și pericolul rus. Newsmaker amintește despre democrații au plătit aproape jumătate de milion de dolari unor companii de lobby americane pentru organizarea unor astfel de vizite.

Martorul Nostru

Renato Usatîi a declarat că este martor într-o cauză penală pe numele lui Vlad Plahotniuc în Rusia, însă nu a oferit mai multe detalii. Amintim că ieri a devenit publică informația că liderul PDM este cercetat penal în Rusia pentru omor. Premierul Filip și ceilalți democrați au calificat faptul drept hărțuire politică.

V-ați abonat cu succes la sic!
Bine ați revenit! V-ați logat cu succes.
V-ați logat cu succes.
Adresa aceasta a expirat
Succes! Contul Dumneavoastră a fost activat, Acum aveți acces la tot conținutul.