Unirea vamală

În 2018 va fi lansat controlul comun moldo-român la punctele de frontieră Cahul-Oancea, Costești-Stânca și Lipcani-Rădăuți. Șeful Serviciului Vamal a mai anunțat că vor începe și lucrările de modernizare și extindere a posturilor vamale Leușeni, Sculeni și Giurgiulești. Bugetul proiectului este de 5 milioane de euro, dintre care peste 3,2 milioane din partea UE.

Institutul neglijenței

După ce o tînără a povestit pe Facebook cum a fost nevoită să avorteze singură, în veceu, la Institutul Mamei și Copilului, instituția a anunțat că a pornit o anchetă de serviciu, iar angajații implicați au fost suspendați. Tînăra se internase pentru un avort medicamentos, întrucît medicii depistaseră anormalități de dezvoltare la făt, însă spune că nimeni nu i-a explicat ce urma să se întîmple.

Am venit să sesizăm

Democrații ar putea să-l mai suspende o dată pe președintele Igor Dodon, de data aceasta din cauza refuzului de a promova legea care interzice propaganda rusă. O sesizare a fost depusă la Curtea Constituțională de Sergiu Sîrbu. Președintele a răspuns prin a se adresa și el la CC pentru a contesta constituționalitatea acestei legi.

Boierii nu-s acasă

În Moldova sunt 2287 de persoane suficient de bogate încît să plătească impozitul pe avere, însă doar 1552 l-au plătit. Fiscul a adunat doar 28,6 milioane de lei de la aceștia, doar 65,8% din cît plănuise. Datornicilor li se vor calcula penalități pentru întîrziere.

Moldova la cîrmă

Moldova a preluat președinția GUAM, o organizație de cooperare internațională între Moldova, Georgia, Ucraina și Azerbaidjan. Dincolo de obiectivele tradiționale precum sporirea cooperării între membri, printre prioritățile anunțate de Chișinău se numără și promovarea unei rezoluții privind conflictele înghețate din GUAM la următoarea Adunare Generală a ONU.

V-ați abonat cu succes la sic!
Bine ați revenit! V-ați logat cu succes.
V-ați logat cu succes.
Adresa aceasta a expirat
Succes! Contul Dumneavoastră a fost activat, Acum aveți acces la tot conținutul.