Plahotniuc și Erdoğan

Liderul PD Vlad Plahotniuc s-a întîlnit ieri cu președintele turc Recep Tayyip Erdoğan. Potrivit unui comunicat PD, cei doi au discutat despre creșterea investițiilor turcești în Moldova, deschiderea unor centre culturale turcești în țara noastră, dar mai ales despre posibilitatea ca moldovenii și turcii să se poată vizita doar cu buletinul de identitate (fără pașaport). Tot ieri, Erdoğan s-a întîlnit și cu președintele rus Vladimir Putin. Însă Andrian Candu a negat că Plahotniuc s-ar fi văzut și el cu Putin în Turcia.

Eliberat condiționat

Președintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, a fost eliberat cu interdicția de a părăsi țara. El a fost reținut miercuri la aeroport, cînd se întorcea din vacanță, fiind bănuit de mai multe decizii ilegale și cauzarea unor prejudicii majore bugetului raional. În apărarea sa au ieșit mai mulți consilieri raionali, PCRM, PSRM și președintele Dodon.

Azil pentru Brega

Activistul și jurnalistul Ghenadie Brega a anunțat că cere azil politic în Islanda. El afirmă că este persecutat politic și dat în căutare de poliție pentru că ar fi investigat un caz de abuz în serviciu din partea unui funcționar public. Potrivit media-azi.md, ofițerul de presă al poliției capitalei a declarat că trebuie să se documenteze pentru a comenta afirmațiile lui Brega, apoi nu a mai răspuns la telefon.

Afaceri moldo-ruse

Președintele Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Harea, a declarat că peste 300 de oameni de afaceri din Moldova și Rusia vor participa la un forum de afaceri moldo-rus în perioada 10-12 octombrie. În cadrul acestuia, va fi găzduită și expoziția „ExpoRusia – Moldova 2017”. Organizatorii spun că, la anul, vor să organizeze o expoziție „Produs în Moldova” în Rostov, Rusia.

UE vs corupția moldovenească

UE va lansa un nou proiect anticorupție în Moldova, care se va concentra pe crearea Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, întărirea societății civile și sprijinirea jurnalismului de investigație. Bugetul proiectului e de 2,25 milioane de euro și va fi implementat pînă în 2020.

V-ați abonat cu succes la sic!
Bine ați revenit! V-ați logat cu succes.
V-ați logat cu succes.
Adresa aceasta a expirat
Succes! Contul Dumneavoastră a fost activat, Acum aveți acces la tot conținutul.