Libertate Alexeev!

Mai multe ONG-uri au cerut azi eliberarea lui Alexei Alexeev, șoferul arestat după protestul de duminică fiindcă ar fi lovit cu mașina cîțiva polițiști. Transparency International Moldova, Institutul de Politici Publice, Centrul de Politici și Reforme și alte organizații insistă că Alexeev este nevinovat și că arestul său e menit să intimideze protestatarii (presupusul incident poate fi văzut aici).

Vin turcii

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan va participa la inaugurarea unui Consulat General al Turciei la Comrat, în timpul unei vizite oficiale în Moldova, care va avea loc în prima jumătate a anului viitor. Totodată, la Istanbul va fi deschis un oficiu comercial al Moldovei, iar Comratul va găzdui un forum de investiții în noiembrie.

Minus unul în PL

Deputatul Oleg Ogor a anunțat aseară că părăsește fracțiunea Partidului Liberal și va continua ca deputat neafiliat. Potrivit lui, PL nu mai promovează la fel de intens principiile liberalismului și ideea Unirii cu România.

Răzbunarea PPEM

PPEM cere pedepse penale pentru persoanele cu funcții înalte în stat care refuză să execute hotărîrile judecătorești și deciziile Curții Constituționale. Inițiativa legislativă propusă de PPEM îl vizează direct pe președintele Igor Dodon. Acesta a refuzat în mod repetat candidatura propusă de premier pentru funcția de ministru al apărării, în pofida unei decizii a CC care îl obliga s-o accepte. Candidatul propus era Eugen Sturza, vicepreședinte PPEM.

Continuă furtuna

Peste 100 de hectare de livadă în raionul Florești și 45 în raionul Șoldănești au fost distruse ieri de grindină. Cod galben pentru vijelie și descărcări electrice a fost anunțat și astăzi, în regiunile de nord și centru ale țării.

Pentru ea e bolta mai albastră

Președintele român Klaus Iohannis și-a anulat vizita pe care urma să o facă în octombrie la Kiev. Totodată, el a contramandat și vizita la Cotroceni a președintelui Radei de la Kiev. Decizia vine ca răspuns la noua lege a educației din Ucraina, care limitează învățămîntul în limba maternă pentru minorități, inclusiv pentru comunitățile vorbitoare de română din Basarabia de Sud și Bucovina de Nord.

V-ați abonat cu succes la sic!
Bine ați revenit! V-ați logat cu succes.
V-ați logat cu succes.
Adresa aceasta a expirat
Succes! Contul Dumneavoastră a fost activat, Acum aveți acces la tot conținutul.