Clipulețe anticorupție

CNA a lansat campania națională de informare „Integritatea este libertate!”, în cadrul căreia vor fi difuzate un spot motivațional și mai multe filmulețe anti-corupție. Primele pot fi privite aici.

Integritatea este Libertate

Investitorii străini vor pămînt

Asociația Investitorilor Străini (FIA) a publicat a cincea ediție a Cărții Albe, în care se conțin mai multe recomandări pentru autorități. Printre acestea se numără abrogarea prevederilor care nu permit companiilor străine să cumpere terenuri agricole, majorarea de la trei la șase luni a perioadei de probă pentru angajații noi și lăsarea la discreția salariatului a duratei concediului pentru îngrijirea copilului.

Vine FMI

O misiune de evaluare a Fondului Monetar Internațional va veni în Moldova în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie. Potrivit ministrului finanțelor Octavian Armașu, în cadrul vizitei va fi discutat și planul bugetului de stat pentru anul 2018.

Socialiștii vs Morgoci

Socialiștii din Consiliul Municipal Chișinău au cerut azi demiterea lui Gheorghe Morgoci, șeful Rețelei de Transport Electric Chișinău. Consilierii PSRM au prezentat și o cerere din partea angajaților RTEC care susțin că „munca în parcurile de troleibuze a devenit o umilință”. De cealaltă parte, Morgoci s-a declarat mulțumit de propria activitate. Potrivit lui, RTEC se modernizează și salariile cresc, chiar dacă prețul biletelor nu acoperă cheltuielile întreprinderii.

Arest după protest

Șoferului microbuzului acuzat de poliție că a intrat cu mașina în mulțime și a lovit cîțiva ofițeri a primit mandat de arest pentru 30 de zile. Acuzațiile au fost anterior negate de liderii protestelor, Maia Sandu și Andrei Năstase. Șoferul se declară nevinovat și spune că a oprit acolo unde i-au indicat polițiștii.

Noul șef vechi la MoldATSA

Fostul șef al MoldATSA, Veaceslav Frunze, a fost numit director interimar al întreprinderii pînă la alegerea unui noi director. Frunze a condus MoldATSA pînă în 2015, cînd a fost demis de ministrul de atunci al transportului, Iurie Chirinciuc. În acea perioadă, întreprinderea a fost implicată într-un scandal de corupție, după ce jurnaliștii au aflat că printre angajații bine-plătiți se numără mai multe rude ale unor demnitari de stat precum miniștri, deputați și procurori.

CEC dezmite raportul Promo-Lex

După ce Promo-Lex a prezentat ieri un raport conform căruia aproximativ 156,000 de alegători fără reședință sau domiciliu ar putea fi lipsiți de dreptul de vot în cadrul sistemului electoral mixt, deputatul PDM Sergiu Sîrbu a dezmințit acuzațiile. El a scris „din numele autorilor proiectului” că raportul Promo-Lex este „minciună și dezinformare”. Comisia Electorală Centrală a emis și ea un comunicat care neagă concluziile Promo-Lex.

V-ați abonat cu succes la sic!
Bine ați revenit! V-ați logat cu succes.
V-ați logat cu succes.
Adresa aceasta a expirat
Succes! Contul Dumneavoastră a fost activat, Acum aveți acces la tot conținutul.